Medlemsinfo nov/dec 2021

Medlemsbrev november/december 2021

Hej,

Nu är vi redan i slutet av november och vi längtar alla efter julens ljus, godsaker och lite ledighet. Så här kommer några uppdateringar från styrelsen inför sista spurten på höstterminen.

Våra ridskolehästar

Vi har börjat rida igång Dante lite försiktigt och hoppas att han snart kan börja gå med på lektioner. Planen är att Adde ska få komma till tandläkaren under december månad så vi får fortsätta att rida honom på hackamore. Men han verkar inte ha ont utan är pigg och glad. Lilla Gräddnos gör stora framsteg i inridningen och vi hoppas att hon snart kan börja gå med i större utsträckning på ridlekislektionerna. Hon är riktigt pigg och lär sig fort! Vi vet också att vissa av våra stora hästar kan bli lite pigga efter helgen, särskilt nu när det blir kallare temperaturer ute, men personalen försöker alltid motionera hästarna utifrån deras behov.

Tävlingar och aktiviteter

Den 28 november hade vi klubbmästerskap i dressyr. Vi hade många fina ekipage och en rolig dag! Söndagen den 12 december går vår uppskattade luciashow av stapeln. Många roliga nummer och en fartfylld fest med våra fina ridskolehästar och inbjudna ekipage utlovas. Kiosken är så klart öppen och man kan köpa glögg och pepparkakor. Jultomten och Lucia kommer så klart på besök och fina priser kommer att delas ut! Vi ber alla vara uppmärksamma på att vi kommer kontrollera vaccinationsbevis för alla besökare över 18 år.

Vi har kunnat följa våra ungdomar i USEK i deras fantastiska ansträngningar i Folksam Hästkunskap Cup 2021 på Instagram. De har verkligen jobbat hårt och filmat alla uppdrag under flera veckor. Resultatet kommer inom kort. Nu håller vi tummarna för vinst i år igen!

I slutet av december så går det en Grönt kort-kurs för dem som vill börja tävla utanför klubbtävlingarna. Vi planerar även en del andra roliga aktiviteter under jullovet så alla uppmanas att hålla utkik på HRF:s Instagram och Facebook, samt anslagstavlan i stora stallet.

Personalen håller på att prova ut nya fina klubbkläder som förhoppningsvis kommer finnas för beställning innan jul. Det kommer finnas provexemplar som man kan titta på och prova.

Ridskolans enkät

Vi i styrelsen tackar för era svar som kommit från enkäten som genomfördes tidigare i år. Tillsammans med personalen kommer styrelsen att arbeta vidare med det viktiga utvecklingsarbete där enkätsvaren ger en bra guidning om vad medlemmarna känner är viktigt. Det vi nu lägger fokus på är att kommunikationen och informationen blir bättre till medlemmarna. Redan nu har vi börjat med dessa medlemsbrev där vi berättar om vad som är aktuellt på ridskolan.

Personal och styrelse arbetar för att hitta ett nytt och bättre system för kommunikation till ridelever, t.ex. hantering av återbud och igenridning, osv. Enkäten visar också ett önskemål om bättre kommunikation kring terminsmål och utbildningsnivåer. Personalen har planer för detta och information kommer att läggas ut på hemsidan längre fram.

Då uppsättningen av ridskolehästar är en angelägen fråga för de ridande vill vi återigen informera om att personalen letar kontinuerlig efter nya hästar till ridskolan, men det är tyvärr svårt att hitta hästar som passar verksamheten, är färdigutbildade och som är till rätt pris. Men vi letar vidare och är tacksamma för all försäljning där pengarna går oavkortat till ridskolan.

Kostnader och personal

Vi har återigen avslutat ännu en försäljningskampanj, denna gång var det Kakservice och vi lyckades få in ca. 5 500 kr, vilket var lite mindre än vår förhoppning, men ändå välbehövligt. Vi uppmanar alla som kan att, bidra i våra försäljningskampanjer då ridskolan och föreningen är mycket beroende av dessa inkomster.

Under styrelsemötet i november beslutade vi om en nödvändig prishöjning för ridlektioner då detta inte skett på länge. 10 kr/lektion för lektion på stor häst och 5 kr/lektion för lektion på ridlekis. Prishöjningen gäller från januari 2022.

Vi har glädjande besked gällande personalläget. Lovisa Gustafsson, känd för många inom HRF, har blivit erbjuden tjänsten som Linnea hade förut. Lovisa har tackat ja och börjar jobba i början av december. Mer information om Lovisa kommer på hemsidan och sociala medier. Vi tackar våra vikarier som kunnat hoppa in och stödja under dessa veckor då vi hade ett litet glapp. Vi fortsätter rekryteringsprocessen för en vikarie när Linn går på föräldraledighet.

Med detta önskar vi alla HRF-medlemmar en bra avslutning på höstterminen!

Varma hälsningar,

Styrelsen för Hammarö Ryttarförening